Cumpărarea de carne în vrac și congelarea pentru mai târziu = economii majore. Dar dacă acea coastă a fost în congelator de ceva vreme, s-ar putea să vă întrebați: Cât durează carnea congelată?
Alimentele congelate pot fi consumate în siguranță pe termen nelimitat . Dar doar pentru că ceva este în regulă de consumat, nu înseamnă că va avea în continuare un gust delicios după ani de zile înghețate. Iată cum funcționează: Temperaturile la zero grade (și mai jos) inactivează orice bacterie, drojdie sau mucegai și împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare. Alimentele congelate vor scădea însă în calitate (gândiți-vă: gust, textură, culoare etc.) în timp, mai ales dacă sunt împachetate lejer sau congelate încet. Așa că, deși nu te vei îmbolnăvi de la friptura congelată de câteva luni, s-ar putea să nu fie cea mai suculentă tăietură.
Carnea de porc nefiertă are reguli similare pentru congelator cu carnea de vită: cotletele durează patru până la șase luni în congelator, în timp ce fripturile pot fi congelate până la un an. Carnea de porc procesată, cârnații, toba, hot-dog-urile, șunca și carnea de prânz, nu trebuie păstrată la congelator mai mult de două luni.
Carnea proaspata , 4-6 luni.
Carnea afumata , pana la un an.
Dupa dezghetare, carnea trebuie gătită imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu