Patrunjel la borcan in sare pentru iarna

Ingrediente

-Ierburi de grădină (ar putea fi mărar, pătrunjel, leuștean, cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, frunze de țelină, arpagic etc.)

-Sare - poate fi sare de mare sare cușer, sare de murături (NU folosiți sare cu iod)

- borcane sterilizate cu capace

Instrucțiuni

Intr-un borcan de sticla curat adauga un strat de sare pentru a acoperi fundul.

Curățați, spălați și uscați ierburile, îndepărtați toate tulpinile groase și aruncați-le.

Adăugați patrunjelul în straturi, alternând cu sare, până când recipientul este plin. Se pune la frigider. Ar trebui să fie ambalate cât de mult puteți, asigurându-vă că există suficientă sare pentru a le acoperi.

A doua zi, vei observa că ierburile și-au pierdut volumul, așa că borcanul este umplut doar pe jumătate. Continuați să adăugați sare și ierburi proaspete noi până când umpleți din nou borcanul. Se pune la frigider.

Veți observa că pe fundul borcanului este suc.

Acest lucru este ok, deoarece sucul va păstra patrunjelul pentru următoarele luni.

Frunzele vor rămâne surprinzător de proaspete și aromate luni de zile. Pentru utilizare, trebuie doar să luati cantitatea de ierburi de care aveți nevoie.

Îndepărtați sarea sau clătiți sub apă rece.

Asigurați-vă că adăugați mai puțină sare decât spune rețeta, ierburile sunt deja sărate. Ca un bonus suplimentar, sarea va deveni aromată în timp și poate fi folosită și la gătit.

Luați în considerare folosirea acestuia în sos de spaghete, pește, supă, copt, pâine sau friguri.

Ierburile trebuie păstrate într-un loc răcoros. Daca locuiesti intr-un apartament le-as tine la frigider, in rest, o pivnita, garaj sau o camara racoroasa.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii