CHEESECECAKE CU CAPSUNI... proaspat si delicios, desertul perfect pentru ocazii speciale




 INGREDIENTE

pentru crusta:

220 g (2 cani) biscuiti digestivi macinati

120 g (½ cana) unt, topit

Pentru umplutură:

520 g (2 căni) cremă de brânză moale

160 g (¾ cană) zahăr

260 ml (1 cană) smântână rece rece,

coaja de 1 lămâie

15 g (6 frunze) gelatină

40 ml (2 linguri) apa fierbinte


Pentru topping:

260 g (1 ½ cană) căpșuni proaspete

60 g (½ cană) zahăr

7 g (4 foi) gelatină


PREPARARE:

Pentru crusta, amestecati biscuitii maruntiti cu untul si presati intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

Pentru umplutură, dizolvați mai multe foi de gelatină pre-înmuiate în apă fierbinte. Se bat crema de branza cu zaharul si coaja de lamaie, se adauga smantana si se bate in continuare pana se taie. La final adaugam gelatina si amestecam bine.

Se toarna umplutura pe crusta si se lasa prajitura sa se odihneasca 3 ore.

Într-o cratiță mică, gătiți căpșunile tocate cu zahăr până se înmoaie. Bateți și bateți gelatina. Se lasa putin la racit si apoi se toarna pe umplutura cu crema.

Se lasa la frigider 3-4 ore.

Comentarii