INGREDIENTE
pentru crusta:
220 g (2 cani) biscuiti digestivi macinati
120 g (½ cana) unt, topit
Pentru umplutură:
520 g (2 căni) cremă de brânză moale
160 g (¾ cană) zahăr
260 ml (1 cană) smântână rece rece,
coaja de 1 lămâie
15 g (6 frunze) gelatină
40 ml (2 linguri) apa fierbinte
Pentru topping:
260 g (1 ½ cană) căpșuni proaspete
60 g (½ cană) zahăr
7 g (4 foi) gelatină
PREPARARE:
Pentru crusta, amestecati biscuitii maruntiti cu untul si presati intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.
Pentru umplutură, dizolvați mai multe foi de gelatină pre-înmuiate în apă fierbinte. Se bat crema de branza cu zaharul si coaja de lamaie, se adauga smantana si se bate in continuare pana se taie. La final adaugam gelatina si amestecam bine.
Se toarna umplutura pe crusta si se lasa prajitura sa se odihneasca 3 ore.
Într-o cratiță mică, gătiți căpșunile tocate cu zahăr până se înmoaie. Bateți și bateți gelatina. Se lasa putin la racit si apoi se toarna pe umplutura cu crema.
Se lasa la frigider 3-4 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu