Ingrediente
Pentru baza
1 kgr. cartof
1 ou
1 lingurita sare
100 gr. Cascaval
100 gr. sunca
2 linguri lapte
20 gr. margarina
verde parte din ceapa primavara - (pesmet de ceapa)
Pentru pane
1 ou
2 linguri lapte
dupa nevoie pesmet
Preparare
Taiati mărunt cascaval și sunca, precum și partea verde a cepei de primăvară.
Fierbeți cartofii, curățați-i de coajă și strângeți-i printr-o presă cât sunt încă fierbinți.
Adaugati putina margarina, sare, doua linguri de lapte si amestecati... cand adaugati un ou, sunca taiata felii, branza si ceapa primavara - amestecati.
Faceți bile din amestecul rezultat în dimensiunea dorită.
Pentru pane se bate un ou cu 2 linguri de lapte, apoi se pun chiftelele preparate in ou, apoi in pesmet si se prajesc, daca vrei, poti mai intai in pesmet, apoi in ou si din nou in pesmet. ..
Servire
Acesta este un adaos excelent la masă și, de asemenea, pentru aperitive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu