INGREDIENTE NECESARE:
70 g unt
125 g lapte
125 g apă
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
500 g făină simplă
un praf sare
55 g unt topit, pentru ungerea gogoșilor
MOD DE PREPARARE:
Amestecați drojdia cu făina și zahărul vanilat. Se adauga ouale, apa, laptele si untul topit si se framanta un aluat fin si moale. Faceți adâncituri în aluat.După ce aluatul a fermentat începeți să-l întindeți.Întindeți-l nu prea subțire, ci mai gros.Folosiți un pahar pentru a scoate o formă rotundă.
Puneti hartie de copt in tava si acoperiti cu unt topit. Intindeti unt pe fiecare gogoasa si lasati-o sa creasca in tava.
Coaceți gogoșile la 250 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Ungeți gogoșile fierbinți copți cu unt topit (topiti 55 g de unt și întindeți). Se presară gogoșile finite cu zahăr granulat și se acopera cu puțin zahăr pudră. Minunat
După ce gogoșile s-au răcit, sunt gata să fie umplute după dorință. Puneți umplutura preferată în seringa de tort, străpungeți gogoșia și stoarceți umplutura. Minunat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu