O prăjitură de ciocolată care se coace în trei straturi dintr-un amestec

 


Ingrediente

500 ml lapte caldut

150 grame zahar

125 grame unt cald, topit

70 grame faina

45 grame cacao pudra neindulcita

4 oua la temperatura camerei

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita suc de lamaie

pentru finisare

cat zahar pudra nevoie


Cum se face o prăjitură magică de ciocolată

Mai întâi separă gălbenușurile de albușuri, apoi cerne făina și pudra de cacao amară într-un castron.

Într-un castron separat, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul granulat până când amestecul devine ușor și spumos.

Adaugati unt cald topit si asezonati cu extract de vanilie.

Amestecați amestecul de cacao și făină, câte puțin, și porniți bătutorul electric la viteză minimă.

Adăugați lapte cald cu un tel.

Ar trebui să ajungeți cu un amestec destul de fluid.

Albusurile se bat spuma intr-un castron si, cand incep sa se umfle, se toarna zeama de lamaie.

Cand albusurile sunt batute spuma, adauga-le in amestecul de cacao, amestecand usor cu un robot de bucatarie.

Transferați aluatul pregătit într-o tavă pătrată de 9x9 inci tapetată cu hârtie de pergament și puneți-l într-un cuptor static la 302°F (150°C) timp de aproximativ 80 de minute. După expirarea timpului, scoateți tortul din cuptor, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei și lăsați-l la frigider pentru cel puțin câteva ore.

În acest moment, scoateți tortul și tăiați-l în pătrate.

Aranjați prajitura magică de ciocolată pe un platou de servire, stropiți-l cu zahăr pudră, duceți-l la masă și serviți.

Comentarii