Prajitura cu nuca de cocos este usoara, cremoasa si bineinteles delicioasa. Unul dintre marile avantaje ale acestei prăjituri este că se face rapid și ușor, așa că multe gospodine îl fac în mod regulat.
Dacă sunteți un fan al bunătăților precum nuca de cocos, asigurați-vă că încercați această rețetă de prăjituri moi din nucă de cocos, jeleu și cremă de brânză.
Toate acestea combinate cu ciocolata alba de deasupra vor crea un gust cu adevarat de vis, care va fi savurat de toate varstele.
Ingrediente:
pentru crusta:
2 oua
, un praf de sare,
100 g zahar,
1 lingurita zahar vanilat,
70 g ulei,
50 ml lapte,
80 g faina,
1 lingurita praf de copt,
40 g cocos
acoperire:
50 ml lapte
2 lingurite zahar pudra
Pentru jeleu:
1 lingurita gelatina
60 ml apa rece
750 g zmeura congelata
50 g zahar
Pentru bază:
50 g zahăr
400 ml smântână dulce
300 g cremă de brânză
40 g cocos
100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt. Se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă laptele, nuca de cocos și uleiul și se amestecă totul bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incins si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se intepa crusta finita cu o furculita si se unge cu lapte amestecat cu zahar pudra.
Amestecam gelatina cu apa si lasam sa se umfle in timp ce amesteci zmeura si zaharul in tigaie.Cand amestecul se dizolva adaugam gelatina si gatim, amestecand continuu, inca cateva minute.
Se toarnă amestecul peste crustă și se aplatizează, apoi se răcește la frigider pentru două ore.
Batem smantana dulce cu zaharul, adaugam crema de branza, amestecam totul cu un mixer si turnam nuca de cocos si amestecam usor. Se toarna umplutura peste jeleu si se decoreaza cu ciocolata alba rasa si se da la frigider sa se raceasca aproximativ doua ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu