Paine greceasca cu branza

 



În această rețetă, vă vom învăța cum să pregătiți pâine cu brânză care amintește de arome și tradiții grecești.

Deși este posibil să nu avem acces la aceleași ingrediente ca în Grecia, vom folosi alternative disponibile în cămară pentru a face pâine cu brânză cu o întorsătură mediteraneană.

Această pâine este perfectă ca garnitură sau ca aperitiv. Să începem să gătim!

INGREDIENTE NECESARE:

1 plic de drojdie uscata

5 linguri de ulei de masline

250 g branza feta

550 g faina

1 cana apa

1 lingura zahar

1 lingurita sare

Pentru umplutura:

120 g branza caseri (sau provolone)

putin oregano

METODA DE PREPARARE:

Timp total: aproximativ 2 ore (inclusiv timpul de așteptare)

Să începem testarea. Amestecați drojdia uscată, zahărul, sarea și făina într-un castron mare. Apoi adăugați apă și ulei de măsline. Amestecă toate aceste ingrediente până obții un aluat lipicios.

Acoperiți vasul cu o cârpă umedă curată și lăsați aluatul la loc cald până își dublează volumul, aproximativ o oră.

În timp ce aluatul se odihnește, încălziți cuptorul la 200°C și ungeți o tavă de copt cu ulei de măsline.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se rupe in bucati mici si se adauga 2/3 din branza feta maruntita. Framantam aluatul cu branza astfel incat sa fie distribuit uniform.

Se aseaza aluatul pe tava pregatita si se aplatizeaza. Apoi presara deasupra branza Cascelli (sau provolone) ramasa si adauga putin oregano.

Coaceți pâinea și brânza în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute sau până când devin aurii și crocante.

Pâinea cu brânză „greacă” se servește cel mai bine caldă.

Asta este! Acum aveți o pâine delicioasă cu brânză, cu o notă mediteraneană. Această pâine este perfectă cu felul principal sau ca aperitiv delicios.

Comentarii