INGREDIENTE NECESARE:
Blat: (diametru 20 cm)
Faina - 250 g
Praf de copt - 1 lingurita
Unt - 90 g
Sare: putin
galbenus - 2 bucati
Zahar - 40 g
Strat de mere:
Măr - 3 bucăți (aprox. 500 g)
Zahăr - 40 g
Suc de lămâie - 4 până la 5 linguri.
Sufleu crema:
albusuri - 2 bucati
Zahar - 40 g
zahar vanilat - 1 lingurita
Iaurt natural (smantana) - 400 g
Amidon de porumb - 30 g
MOD DE PREPARARE:
Se incinge cuptorul la 170° C.
Incepe prin a prepara aluatul. Amestecați făina cu praful de copt, untul, un praf de sare, gălbenușurile de ou și zahărul într-un castron mare până obțineți un amestec omogen, omogen.
Se pune aluatul intr-o forma cu diametrul de 20 cm, avand grija ca acopera fundul uniform.
Strat de mere:
Spălați, curățați și feliați merele.
Întindeți feliile de mere uniform peste aluatul din tigaie.
Stropiți merele cu 40 de grame de zahăr și stropiți cu suc de lămâie pentru a îmbunătăți gustul.
Sufleu cremă:
într-un alt castron, bate albușurile spumă până se formează vârfuri tari. Apoi adăugați treptat 40 de grame de zahăr și zahăr vanilat cu amestecare constantă.
Amestecați iaurtul simplu și amidonul de porumb în amestecul de albuș și zahăr, asigurându-vă că totul este bine combinat și neted.
Pastrare si coacere:
Se toarna crema de sufle preparata peste merele din matrita.
Dați tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 40 până la 45 de minute, sau până când blatul prăjiturii este maro auriu și crema este fermă.
Cand placinta este copta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca inainte de a o servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu