Ingrediente necesare:
Componente aluat:
3 gălbenușuri mari
Un praf mic de sare
80 de grame de zahăr de cofetă (aproximativ 6 linguri)
80 de grame de unt, topit (echivalentul unui baton standard)
O linguriță de esență de vanilie pură
200 de grame de tot- făină de scop
O linguriță de agent de ridicare (praf de copt)
Amestecul de mere:
3 mere mari, decojite, decojite și tăiate cubulețe
40 de grame de zahăr alb (aproximativ 2,5 linguri)
5 grame de făină de porumb (aproximativ o jumătate de lingură)
Suc de la o lămâie proaspăt storsă
Cremoasă strat de bezea:
500 de grame de iaurt grecesc gros
Albușuri de ou 3 ouă mari
50 de grame de făină de porumb (4 linguri)
O linguriță de esență de vanilie pentru aromă
Un praf mic de sare pentru echilibru
130 de grame de zahăr granulat (aproximativ 0,7 căni)
Etape de pregătire:
Instalarea cuptorului:
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură confortabilă de 180°C (356°F).
Prepararea aluatului:
Bateți 3 gălbenușuri de ou, un praf de sare și 80 de grame de zahăr pudră până devine spumos.
Amestecați 80 de grame de unt lichid și o linguriță de vanilie pentru aromatizare.
Amestecați ușor 200 de grame de făină și o linguriță de praf de copt pentru a forma un aluat. Puneți deoparte o treime din acest aluat și congelați pentru utilizare ulterioară.
Crearea umpluturii cu mere:
Se amestecă merele tăiate cubulețe cu suc de lămâie, 40 de grame de zahăr și 5 grame de amidon de porumb până se îmbracă bine.
Caramelizați ușor acest amestec de mere într-o tigaie până devine auriu.
Asamblarea plăcintelor:
Presați uniform aluatul într-o formă de plăcintă cu diametrul de 20 cm, creând o bază și părți laterale.
Întindeți amestecul de mere aurii peste această bază, netezind blatul.
Amestecul cremos de bezea:
Se amestecă 500 de grame de iaurt grecesc cu 50 de grame de făină de porumb și o linguriță de vanilie, se amestecă bine.
Într-un castron curat, bateți 3 albușuri spumă cu un praf de sare, apoi adăugați treptat 130 de grame de zahăr până ajungeți la vârfuri tari.
Amesteca usor albusurile batute spuma in amestecul de iaurt.
Detalii finale și coacere:
Se întinde bezea peste mere, se întinde uniform.
Peste bezea se rade aluatul congelat.
Coaceți 40 de minute la 180°C până când plăcinta are o crustă aurie închisă.
Sugestie de servire:
Lăsați plăcinta să se răcească ușor înainte de a pudra cu zahăr pudră pentru un final dulce.
Această rețetă reimaginată menține integritatea originalului, oferind în același timp o prezentare proaspătă. Bucurați-vă de a face acest desert minunat care combină aciditatea merelor cu dulceața cremoasă a bezei și a iaurtului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu