Ingrediente
1 ou
125 ml (1/2 cana) lapte
125 ml (3/5 cana) ulei vegetal
2 linguri apa
1 lingurita sare
Branza feta
Spanac Sare
si piper dupa gust
Aluat foietaj
3 rulouri
Seminte de mac, pentru decor
1 galbenus de ou, pt. strat
PREPARARE:
Amesteca intr-un castron oul, laptele, uleiul, apa si sarea.
Așezați o foaie de aluat filo pe o suprafață curată. Se toarnă puțin din amestec, apoi se întinde pe toată frunza.
Repetați de două ori, astfel încât să obțineți un total de 3 straturi.
Amesteca branza feta cu spanacul fiert. Turnați feta și spanacul peste aluatul filo.
Rulați de la un capăt la altul pentru a face o fâșie lungă. Asigurați-vă că sigilați bine marginile cu spălarea ouălor, altfel umplutura va curge în timpul gătirii.
Tăiați triunghiuri și puneți pe o tavă de copt.
Ungeți fiecare triunghi cu gălbenuș de ou.
Stropiți cu semințe de mac și coaceți la 180°C (356°F) timp de 15 minute.
Scoateți tava din cuptor, serviți și savurați!
Comentarii
Trimiteți un comentariu