Ingrediente
270g ciocolata neagra (70% cacao)
8 albusuri
250 ml smantana lichida (fara zahar)
50 g zahar
putina sare
Umplutură:
1 budincă de vanilie (gătește cu 400 ml lapte)
250 g unt
250 g zahăr pudră
120 g ciocolată neagră (70% cacao)
Mod de preparare
- se topeste ciocolata in smantana incalzita, la foc mic - nu trebuie sa fiarba - se bat spuma
spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine
- se amesteca cu ciocolata calda cu mana (se intoarce) -
se toarna amestecul pe hartie de copt si coace la 175° circa 15 minute (depinde de cuptor)
- se scoate cu hartie de pe foaia de copt si se raceste
- se taie in patru bucati egale (fasii) si se umple - se fierbe
budinca cu 400 ml lapte (am pus 2 linguri de zahar in plus inauntru), acoperim cu folie transparenta si lasam la rece
- batem zaharul si zara, adaugam budinca racita,
despartim o treime din ea (e umplutura la mijloc) si punem ciocolata neagra topita in odihniți (răceți câteva minute), amestecați, apoi întindeți prima și a treia fâșii și împodobiți împodobirile în jur
- am făcut din nou pentru a completa
- pielea este sensibilă și se crapă ușor - nu le-am putut îndoi ca un rulou , deci de-aia au format înghesuiri, dar asta nu te deranjează și nu poți să vezi când pui totul împreună și îl pilezi - se vede și mai puțin când le tai - de aceea gustul este de neuitat
Comentarii
Trimiteți un comentariu