Prajitura cu ciocolata si budinca de vanilie



 Ingrediente

270g ciocolata neagra (70% cacao)

8 albusuri

250 ml smantana lichida (fara zahar)

50 g zahar

putina sare

Umplutură:

1 budincă de vanilie (gătește cu 400 ml lapte)

250 g unt

250 g zahăr pudră

120 g ciocolată neagră (70% cacao)


Mod de preparare

- se topeste ciocolata in smantana incalzita, la foc mic - nu trebuie sa fiarba - se bat spuma

spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine

- se amesteca cu ciocolata calda cu mana (se intoarce) -

se toarna amestecul pe hartie de copt si coace la 175° circa 15 minute (depinde de cuptor)

- se scoate cu hartie de pe foaia de copt si se raceste

- se taie in patru bucati egale (fasii) si se umple - se fierbe

budinca cu 400 ml lapte (am pus 2 linguri de zahar in plus inauntru), acoperim cu folie transparenta si lasam la rece

- batem zaharul si zara, adaugam budinca racita,

despartim o treime din ea (e umplutura la mijloc) si punem ciocolata neagra topita in odihniți (răceți câteva minute), amestecați, apoi întindeți prima și a treia fâșii și împodobiți împodobirile în jur

- am făcut din nou pentru a completa

- pielea este sensibilă și se crapă ușor - nu le-am putut îndoi ca un rulou , deci de-aia au format înghesuiri, dar asta nu te deranjează și nu poți să vezi când pui totul împreună și îl pilezi - se vede și mai puțin când le tai - de aceea gustul este de neuitat

Comentarii