Ingrediente:
- Pentru blatul de ciocolata:
5 oua
, 1 praf de sare,
150 g zahar,
50 ml apa,
120 g faina,
30 g cacao pudra
, - Pentru stratul de nuca de cocos:
2 oua
, 80 g zahar ,
180-200 g nuca de cocos deshidratata,
-Pentru umplutura:
300 g crema de branza
70 g zahar pudra
300 g smantana
100 g ciocolata alba topita
50 g nuca de cocos uscata
80 g migdale prajite
100 ml smantana (sau lingura de lapte) zahăr pentru sirop
- Pentru ganache de ciocolată:
100 g ciocolată neagră
100 g smântână
PREPARARE:
Blatul de ciocolata: se bat albusurile cu zaharul. Apoi adăugați gălbenușul de ou și apă.
Se amestecă și se cern ingredientele uscate: făină, praf de cacao și praf de copt. Apoi amestecați-le în aluat.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pentru 35-40 minute.
Strat de nucă de cocos: se bat 2 ouă cu zahărul, apoi se adaugă nuca de cocos.
Coaceți la 200° timp de 20 de minute.
Umplutura : amestecati branza, zahar pudra, smantana, ciocolata alba, migdale tocate si nuca de cocos.
Asamblați tortul și lăsați-l la frigider peste noapte.
Ganache: topiți ciocolata și smântâna; apoi se întinde peste tort.
Se taie patrate si se decoreaza blatul cu bucatele de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu