INGREDIENTE NECESARE:
1 lamaie (suc si coaja)
100 ml. apa
2 linguri zahar
1 lingura amidon de porumb
300 gr. Biscuit, zdrobit
120 gr. unt topit
400 ml. frisca deja indulcita
MOD DE PREPARARE:
Intr-o oala mica se amesteca sucul de lamaie, apa, zaharul si amidonul de porumb. Se amestecă bine până când amidonul de porumb este complet dizolvat.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând constant, până se îngroașă într-un amestec de lămâie. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Într-un castron, combinați biscuiții zdrobiți și untul topit. Apăsați amestecul în fundul cratiței pentru a forma o crustă.
Într-un alt castron, bate smântâna dulce până se formează vârfuri tari.
Amestecați ușor lemon curd răcit cu frișca pentru a obține un lemon curd ușor și delicat.
Întindeți umplutura de cremă de lămâie pe baza de biscuiți. Se lasă la frigider cel puțin 2 ore sau până se întărește.
Se orneaza cu coaja de lamaie inainte de servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu