Prajitura suculenta cu mac

 


INGREDIENTE NECESARE:

pentru aluat:

3 oua

1 praf mare de sare

100 g zahar

100 ml lapte

200 ml ulei 160 g gris 

160 g faina 

160 g praf de mac 

1 lingurita extract de vanilie 

1 plic praf de copt 


Pentru sirop: 600 ml apă 240 g zahăr 3 linguri suc de lămâie proaspăt stors 

Pentru decor: 200 ml smântână dulce


MOD DE PREPARARE.

Aluat: Ungeți o tavă de copt de 30×25 cm și lăsați deoparte. Porniți cuptorul și încălziți-l la 180 de grade. Sparge ouale intr-un bol si adauga un praf de sare si zahar. Bateți cu un mixer până obțineți un amestec ușor cremos. Se toarnă laptele, uleiul și extractul de vanilie. a incuraja. Adaugati faina, grisul, faina de mac si amestecul de praf de copt. Amestecă toate ingredientele într-un blender. Turnați aluatul bătut în tigaie, aplatizați-l și puneți-l pe tavă. Lăsați aluatul copt (verificați starea de fierbere cu o scobitoare) să se răcească în timp ce siropul se gătește.

Sirop: Turnați apă într-un recipient potrivit, adăugați zahăr și fierbeți la foc mediu. Se amestecă din când în când pentru a dizolva zahărul. Când siropul fierbe, se fierbe 2-3 minute, se ia de pe foc și se adaugă zeama de lămâie.

Înțepăți întreaga suprafață a aluatului răcit cu un băț de lemn. Se toarnă încet deasupra cu o lingură. Se lasa blatul prajiturii la racit, apoi se intinde frisca. 

Se da la rece timp de o ora, apoi se serveste.

Comentarii