Reteta de croissante gata in 10 minute

 


Ingrediente: 750 g faina

150 g unt
3 linguri zahar pudra
2 lingurite sare
1/2 litru lapte
50 g drojdie proaspata
1 ou si putina sare
Daca faci produse de patiserie dulci:
750 g faina
150 g unt
125 g zahar pudra
1/2 litru lapte
50 g drojdie proaspata
1 ou si putin zahar
Aproximativ 30-40 g unt topit pentru acoperire

Mod de preparare:
Se fierbe laptele amestecat cu zahar pudra si unt. După aceea, amestecați drojdia proaspătă în amestec. Adăugați sare și făină și frământați un aluat neted.
Formați 20 de găluște din aluat și rulați fiecare găluște într-o chiflă. Aranjați brioșele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
După aceea, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați-o să stea 1 oră la temperatura camerei. Intre timp se incinge cuptorul la 250 de grade si inainte de coacere se imbraca fiecare briosa cu ou batut si putina sare.
Coaceți rulourile timp de 8 minute la 250 de grade. Placut!

Comentarii