Rulouri de vinete umplute




 Ingrediente:

2 vinete

Ulei de masline

Sare si piper

Ardei dulce

350 g carne tocata

jumatate de ceapa

2 oua

patrunjel proaspat

5 g coriandru

5 g ghimbir

50 g pesmet

1 catel de usturoi

200 g sos de rosii

150 ml apa

80 g branza mozzarella


Instructiuni:

1. Mai intai taiati vinetele si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

2. Amestecați uleiul, sarea, piperul și boia. Apoi ungeți vinetele cu acest amestec pe ambele părți.

3. Coaceți la 180° timp de aproximativ 20 de minute.

4. Între timp, se face umplutura amestecând carnea, ceapa, ouăle, pesmetul, pătrunjelul, sare, piper și condimentele.

5. Frământați și formați chiftele.

6. Se prăjește în ulei de semințe fierbinte.

7. Umpleți vinetele cu umplutură de carne.

8. Turnați ulei într-o oală mare și prăjiți ceapa și usturoiul tocate.

9. Se amestecă apoi cu sosul de roșii, sare, piper și apă.

10. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam patrunjelul.

11. Acum adăugați rulourile de vinete.

12. Acoperiți cu mai mult sos de roșii și brânză.

13. Terminați de gătit la foc mic timp de 10 minute.

Comentarii