INGREDIENTE
pentru blat:
180 g (1,6 căni) firimituri de napolitană de ciocolată
60 g (0,2 căni) unt topit
pentru smântână:
340 g (3,4 căni) ciocolată neagră
680 g (5,6 căni) cremă de brânză
30 g (3 linguri) pudră de cacao
(1 200 g ) cană) zahăr alb
50 g (0,4 căni) zahăr brun
2 ouă
2 gălbenușuri
5 ml (1 linguriță) extract de vanilie
Glazură:
300 ml (1,25 căni) frișcă
230 g (2,3 căni) ciocolată neagră
Garnitură:
50 g (0,5 căni) ) ciocolată rasă pentru stropire
PREPARARE:
Se face un biscuit din biscuiti Oreo maruntiti si unt topit, apoi se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade timp de 10 minute. Intre timp pregatim crema.
Bate crema de branza, cum ar fi, zaharul alb si brun. Se adauga apoi ciocolata topita si se amesteca totul. Adăugați oul și gălbenușul în amestec pe rând și amestecați. La final, adaugă extractul de vanilie.
Turnați amestecul peste biscuiți și coaceți la 160 de grade timp de 60 de minute.
Cand prajitura este copta, se lasa la racit la temperatura camerei, se scoate prajitura din forma si se toarna glazura peste ea. Se pregateste glazura incalzind crema pana da in clocot, punand ciocolata in crema fierbinte si amestecand.
Lasam prajitura la frigider 60 de minute.
Peste tort se presara ciocolata rasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu