INGREDIENTE
3 ouă
150 g / 1 cană de zahăr
150 g / 1 cană de făină
4 linguri de cacao
100 ml lapte
2 linguri de unt topit
1 linguriță de praf de copt
umplutură:
450 ml lapte
5 linguri de lapte praf
2 linguri de praf
350 ml lapte condensat
200 ml smântână
200 g ciocolată albă
100 ml lapte
1 lingură făină
1 lingură amidon de porumb
100 g sirop de ciocolată neagră
200 ml apă
50 ml lapte condensat
înveliș : Cremă de alune Alune
PREPARARE:
Bate ouale si zaharul. Adăugați toate ingredientele și amestecați. Se aseaza intr-o forma cu hartie de copt. Coaceți timp de 40 de minute la 180°C/350°F.
Amesteca 1 lingura de faina cu amidon si toarna peste 100 ml lapte. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă și se gătesc. Împărțiți în două părți egale. Pune 100 de grame de ciocolată neagră într-una și amestecă până se omogenizează.
Tăiați biscuiții în jumătate, înmuiați fiecare prăjitură cu sirop. Se pune crema alba pe tort si apoi crema de ciocolata. Acoperiți cu tort. Se da la frigider pentru 6 ore.
Se serveste prajitura, se decoreaza cu crema de alune si alune.
Comentarii
Trimiteți un comentariu