Ingrediente pentru
BAZĂ
1 pachet biscuit i
aproximativ 300 ml. apa
suc de portocale proaspat
stors putin rom
CREMA
600 ml. lapte
150g. zahăr
2 pungi praf de budincă de vanilie
2 pungi de zahăr vanilat
praf de sare 200 g de unt
FRUCTE
700 g de fructe , de exemplu căpșuni, zmeură, mure, coacăze
2 pungi de zahăr vanilat după nevoie
zahăr
6 foi de gelatină
Mod de preparare
Se amestecă apa, sucul și romul, se scufundă biscuiții și se pun pe rând în formă.
Pentru crema se caleste budinca cu zahar, zahar vanilat si un praf de sare, iar la crema racita se adauga untul preparat.
Se toarnă crema pe biscuiți.
Bateti zgura holla si intindeti-o uniform pe crema.
Pune tortul la frigider.
Spălați și curățați fructele și pasați-le cu un mixer pentru a obține un piure gros.
Adăugați zahărul și zahărul vanilat în fructe, fierbeți totul împreună puțin timp, amestecând continuu la foc mic până când zahărul se dizolvă.Aveți grijă să-l gustați și adăugați zahăr dacă este necesar. De la rece până la călduț.
Lasam gelatina sa se umfle in apa rece. Scurgeți gelatina umflată, topiți-o la foc mic și adăugați-o în piureul de fructe fiert și răcit.
Se amestecă bine și se toarnă peste zgura holla.
Poftă bună!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu