Chifle de casa - pufoase si moi ca un nor




 INGREDIENTE:

500 ml (2 cani) lapte cald

7 g (1 1/2 lingurita) drojdie uscata

100 g (0,5 cani) zahar brun

60 ml (0,3 cani) ulei

1 lingura otet

1 lingurita sare

2 oua

750 g (6 cani) faina

50 g (0,2 cani) unt

Pentru acoperire:

1 galbenus de ou + 15 ml (1 lingura) lapte

20 g seminte de susan


PREPARARE:

Turnați laptele cald într-un bol adânc, apoi adăugați zahărul și drojdia, amestecați, acoperiți și lăsați să stea 15 minute. Se adauga apoi uleiul, otetul, sarea, ouale, se amesteca totul si se adauga treptat faina. Se framanta un aluat fin, lipicios, apoi se adauga cuburi de unt inmuiat si se framanta cu aluatul. Se lasa aluatul acoperit sa se odihneasca 2 ore.

Împărțiți aluatul în 9 bile a câte 170 de grame fiecare. Asezam bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cand ati aranjat toate bilutele, acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati 30 de minute.

Se amestecă un gălbenuș de ou și 1 lingură de lapte, se îmbracă biluțele și se presară cu semințe de susan.

Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.

Comentarii