Chifle de casa - Ușoare și pufoase și au o textură grozavă - moale la interior și crocantă la exterior
Ingrediente
Făină 600 g (4 3/4 căni)
Apă 350 ml (1 1/2 căni)
Sare fină 15 g (2 1/2 lingurițe)
Ulei de măsline 25 ml (2 linguri)
drojdie proaspătă 12 g
PREPARARE:
Amestecați drojdia și apa într-un castron mic sau ulcior.
Adăugați ulei de măsline și amestecați.
Puneți făina într-un castron mare și adăugați uleiul de măsline și amestecul de drojdie.
Se amestecă ușor până se formează un aluat zbuciumat.
Framantam aluatul pana devine neted si elastic, aproximativ 10 minute. Folosiți puțin ulei de măsline pentru a acoperi aluatul și vasul. Se acopera si se lasa aluatul sa creasca 2 ore pana isi dubleaza volumul.
Formați un buștean din aluat.
Apoi tăiați-l în 12 bucăți.
Formați fiecare bucată într-o minge.
Așezați o bucată de hârtie de copt în coșul de prăjit și puneți chiflele deasupra (ar trebui să existe puțin spațiu în jurul fiecărei chifle, pentru a nu supraaglomera coșul).
Pe fiecare bila de aluat se fac trei taieturi si se presara cu faina.
Acoperiți și lăsați să stea timp de 30 de minute până la 1 oră. Coaceți timp de 25 de minute la 160°C (320°F).
Comentarii
Trimiteți un comentariu