INGREDIENTE NECESARE:
6 dovlecei
2 lingurițe
de sare de înmormântare
4 albușuri de ou
2 linguri de apă
1,5 sare de făină (250 ml sare)
1 linguriță de usturoi pudră
1/4 linguriță de piper
1/4 linguriță de sare
1/2 de parmezan
2 pesmet sărat (eu am folosit pesmet japonez de panko)
10 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE:
Curățați și tăiați dovlecelul în jumătate, apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime în treimi.
Se pune intr-o strecuratoare, se adauga sare si se lasa sa stea aproximativ o jumatate de ora. După o jumătate de oră, spălați dovlecelul
și scurgeți excesul de apă. Mai întâi puneți dovleceii într-un amestec de făină, parmezan și condimente, apoi în albușuri bătute spumă cu 2 linguri de apă și la final în pesmet. Puneți dovleceii într-o tigaie, stropiți cu uleiul rămas și coaceți la 210 de grade timp de 35 de minute sau până când dovleceii se rumenesc frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu