INGREDIENTE NECESARE:
2 bucăți de file de pui tăiate cubulețe,
sare, oregano,
curry,
piper negru,
pătrunjel,
2 ouă,
100 ml smântână lichidă neutră pentru gătit,
1 sau 2 cartofi,
puțin ulei de măsline
PROCEDURA:
Se spala carnea alba de pui cu apa rece si se sterge cu un servetel de hartie. Apoi tăiați-l în cuburi mai mici (de mărimea unei mușcături). Se condimentează carnea cu sare și se amestecă bine cu mâinile pentru a distribui uniform sarea.
Aranjați carnea tăiată pe fundul unui vas de dimensiuni medii rezistente la cuptor (vasul nu trebuie uns). Separat, spargeți două ouă într-un castron adânc și bateți-le cu un tel ca pentru o omletă.
Adăugați 100 ml de smântână de gătit neutră, lichidă, în ouăle bătute și bateți din nou pentru a combina cele două ingrediente. In amestecul rezultat adauga diverse condimente precum: oregano, curry, piper negru macinat, patrunjel uscat...
Bate pana se omogenizeaza condimentele. Turnați acest amestec peste carne și amestecați bine pentru a o distribui uniform în sos. Stropiți deasupra puțin ulei de măsline, aproximativ 2-3 linguri.
Curatati un cartof mare sau doi mai mici si taiati rondele de 3-5 mm grosime (ca pentru musaca). Aranjați cercuri de cartofi deasupra cărnii, nu prea groase, dar pentru a acoperi suprafața.
Tăiați mărunt o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt și presărați deasupra. Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Serviți cald.
Comentarii
Trimiteți un comentariu