Ingrediente
1 pahar de iaurt (200 ml)
1 pahar de ceai cu ulei (125 ml)
3 ouă (se lasă două gălbenușuri pentru acoperire)
1 lingură de drojdie
1 linguriță de sare
4-4,5 căni de făină
Pentru umplerea
a 200 g de brânză
Pentru acoperirea
a 150 de grame de unt
Mod de preparare
Adăugați iaurtul, uleiul, oul și drojdia într-un castron și amestecați. Adăugați treptat făina și sare și frământați un aluat moale. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 40 de minute.
Scoateți aerul din aluatul crescut și împărțiți-l în 4 părți egale. Întindeți aluatul cu un sucitor și întindeți-l cu unt topit.
Când dezvoltăm toate cele patru părți, le stivuim una peste alta în formă de dreptunghi. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
Rulați aluatul într-o formă dreptunghiulară cu un sucitor. Tăiați-o în jumătate, adăugați umplutura și înfășurați-o într-o rolă.
Tăiați rulourile cu două degete lat.
Puneți produsele de patiserie formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplicați pe el gălbenușul de ou cu ajutorul unei pensule.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Mult succes celor care încearcă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu