Ingrediente:
400 grame brânză feta,
4 ouă,
80 ml ulei.
Cantitatea de iaurt este de 400 ml.
O lingură de făina de grâu.
Cantitatea de praf de copt este de 10 grame.
Crustă de plăcintă de 500 de grame.
Pentru a face toppingul:
2 oua
200 ml lapte.
Cantitatea de unt în 100 de grame.
Mod de preparare:
Începeți prin a zdrobi brânza, apoi amestecați ouăle, uleiul și iaurtul într-un bol separat. Apoi amestecați făina și praful de copt pe care le-ați combinat anterior. Amesteca bine. Acum adăugați brânza feta măcinată la amestec și amestecați-o bine. Luați o tigaie cu diametrul de 30 cm și ungeți-o cu ulei. Pune două cruste pe fundul tigaii. Turnați puțină umplutură, apoi întindeți a doua crustă deasupra. Repetați acest proces până când sunt folosite toate ingredientele, asigurându-vă că stratul final este crusta. Tăiați plăcinta cubulețe și o ungeți generos cu unt topit, apoi cu un amestec de ouă bătute și lapte. Coaceți plăcinta la o temperatură de 200°C timp de aproximativ o oră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu