Ingrediente:
Pentru o tava arcuita
250 g faina
2 lingurite bicarbonat de sodiu
7 picaturi aroma de vanilie sau pulpa de vanilie
putin lapte
150 g unt
150 g zahar
2 oua
1 budinca crema aroma de vanilie 0,3 l lapte
7 mere, in functie pe dimensiune
Mod de preparare:
Tapetați mai întâi forma de copt cu hârtie de copt. Apoi curățați merele de coajă, tăiați-le în sferturi, îndepărtați miezul și tăiați-le pe lungime peste vârf.
Acum bate ouăle cu untul, zahărul și aroma de vanilie până devin spumoase.
Adaugam treptat faina cu praful de copt si laptele (nu masoara laptele, lucrez doar dupa simt si aluatul nu trebuie sa fie prea subtire, asa ca este suficienta o singura lovitura).
Apoi turnați aluatul în tava cu arc, apoi neteziți-l. Intinde apoi merele pe aluat sub forma de coronita si incinge cuptorul la 170 de grade C.
Apoi amesteca 300 ml lapte cu crema de budinca rezistenta la copt, apoi intinde budinca bucatele peste mere folosind o lingura. Se coace aprox. 25 de minute. Totul depinde de cuptor. Cel mai bine este să faceți testul cu un băț. Super gustos, succes!
Comentarii
Trimiteți un comentariu