Am încercat de curând această prăjitură cu gris și căpșuni la serviciu și un coleg l-a făcut și mi-a împărtășit imediat rețeta. La început am crezut că este o prăjitură cu unt. M-am hotarat sa incerc aceasta reteta si am ramas foarte surprinsa pentru ca mi-a depasit asteptarile.
INGREDIENTE NECESARE:
Ingrediente pentru gris:
1 litru de lapte
200 g de gris
140 g de zahar
3 linguri de cacao
140 g de ciocolata
CREMA:
2 budinci de vanilie
2 zaharuri vanilate
500 ml lapte
110 g zahar
400 ml frisca
500 g capsuni proaspete
Ce este necesar:
frisca dupa preferintaMOD DE PREPARARE:
1. Se fierbe laptele.
2. Amesteca grisul, zaharul si cacao.
3. Când fierbe laptele, adăugați grisul preparat și fierbeți la foc mediu.
4. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata tocata, se amesteca pana se topeste.
5. Umeziți recipientul cu diametrul de 21 x 36 cm cu apă, nu îl ștergeți.
6. Adăugați imediat grisul fierbinte și întindeți-l pe toată cratita și lăsați-l să se răcească.
7. Fierbeți niște lapte pentru a face smântână.
8. Amestecați laptele rămas cu budinca, vanilie și zahăr.
9. După ce fierbe laptele, adăugați budinca pregătită și continuați să gătiți.
10. Se ia de pe foc, se acopera cu folie transparenta si se lasa la racit.
11. Frisca speciala.
12. Bateți ușor budinca răcită cu un mixer, apoi adăugați smântână proaspătă și amestecați.
13. Amesteca usor capsunile spalate si tocate in crema.
14. Acoperiți totul pe gris.
15. Dacă doriți, puteți adăuga frișcă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu