Prajitura cu ciocolata, crema de branza si nuca



 INGREDIENTE;

Pentru crusta:

6 oua

Praf de sare

4 linguri de zahar

2 linguri de amidon de porumb

140 g ciocolata

100 g nuci

Pentru umplutura:

400 g crema de branza

3 linguri zahar pudra

10 g zahar vanilat

100 g unt

50 g de prune uscate

Pentru glazura:

30-40 g ciocolata

20 g unt

1-2 linguri lapte


PREGATIREA:

Acum, sa pregatim aceasta prajitura incantatoare cu ciocolata, crema de branza si nuca:

Incepe prin a topi ciocolata la abur, in timp ce in acelasi timp tocam marunt nucile. Separați gălbenușurile de albușuri și bateți albușurile spumă până obțineți vârfuri tari, adăugând 2 linguri de zahăr în același timp. Adăugați restul de 2 linguri de zahăr și amidon de porumb la gălbenușurile de ou, apoi amestecați. Adaugati treptat albusurile batute spuma si amestecati pana obtineti un amestec compact de prajitura. Adaugam nucile tocate si amestecam. Se toarnă amestecul pentru crustă pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, se întinde uniform, apoi se coace crusta pentru prăjitură la 180°C timp de aproximativ 10 minute.

Când crusta s-a răcit, îndepărtați hârtia de copt, tăiați marginile, apoi împărțiți crusta pe lungime în 3 părți egale. Adaugati crema de branza si untul in bol, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si bateti pana obtineti o structura spumoasa. Intindeti o treime din umplutura pe prima crusta, adaugati cateva prune, apoi acoperiti cu a doua crusta. Repetați procesul cu umplutura și prune, folosind coajele rămase După ce ați terminat cu ultimul strat de coajă, tăiați marginile laterale. Topiți ciocolata la aburi cu unt și lapte, apoi aplicați glazura pe tort. Pune tortul la frigider pentru aproximativ 10 minute. Daca doriti un rasfat suplimentar, va recomandam si prajitura de ciocolata cu biscuiti. Bucurați-vă de fiecare mușcătură!

Comentarii