INGREDIENTE NECESARE:
3 oua
1 cana (2,5 dcl cana) de zahar
1 punga de zahar vanilat
1 cana de ulei
1 cana de iaurt
1 cana de gris
1 cana de faina
1 punga de praf de copt
sirop:
3 căni de zahăr,
2 căni de apă,
3 linguri de suc de lămâie
CUM SE PREPARĂ?
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam uleiul, iaurtul, grisul, faina si praful de copt.
Se pune masa intr-o matrita cu diametrul de 20 x 30 cm, unsa in prealabil cu ulei.
Coaceți la 180 de grade timp de 25-30 de minute până se rumenesc.
Între timp, gătiți siropul. Se fierbe zaharul si apa 3 minute, la sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Se toarnă sirop cald peste lavania coptă. Se lasa la racit si se taie cubulete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu