Prăjitură de ciocolată în cincisprezece minute

 



Ingrediente:

pentru tort:

​​6 oua (galbenusuri si albusuri separate)

praf de sare

165 g zahar

130 g faina

40 g cacao pudra

Pentru glazura:

500 g smantana (20% grasime)

100 g zahar pudra

300 g branza mascarpone

40 g cacao pudră

30 g ciocolată neagră

30 ml cremă de lapte fierbinte


Instrucțiuni:

Pregătiți tortul:

Preîncălziți cuptorul la 180°C (356°F). Tapetați o tavă de copt de 40x29 cm cu hârtie de copt.

Intr-un castron mare, batem albusurile spuma cu un praf de sare pana incep sa formeze spume moi.

Adăugați treptat zahărul în albușuri, continuând să bateți până când zahărul este complet dizolvat și amestecul formează vârfuri tari.

Se amestecă ușor gălbenușul de ou până când amestecul este omogen și omogen.

Cerneți făina și pudra de cacao și amestecați-le ușor în amestecul de ouă în două reprize, asigurându-vă că amestecul nu se dezumflă.

Întindeți amestecul uniform în tava pregătită.

Coaceți 15 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați tortul să se răcească complet înainte de glazură.

Faceți glazura:

într-un castron, combinați smântâna, zahărul pudră și brânza mascarpone. Bateți 2-3 minute până când amestecul devine omogen.

Topiți ciocolata neagră într-un castron mic și amestecați-o cu crema de lapte fierbinte până se omogenizează.

Adăugați amestecul de ciocolată topită și pudră de cacao la amestecul de smântână, amestecând până se omogenizează complet și omogenizează.

Asamblați tortul:

Când tortul s-a răcit, întindeți glazura uniform deasupra.

Dacă doriți, puteți decora tortul cu așchii de ciocolată, fructe sau orice alte accesorii la alegere.

Savurează-ți deliciosul tort de ciocolată! Această rețetă rapidă și ușoară este perfectă pentru orice ocazie, fie că este o sărbătoare sau o simplă poftă de ceva dulce și ciocolat.

Comentarii