Prajitura rapida cu mac si crema de vanilie



 INGREDIENTE NECESARE:

200g zahăr

200g ulei

250g făină 200g

mac nemăcinat

3 gălbenușuri de ou

2 lingurițe de praf de copt

1 ou

3 albușuri

un praf de sare

pentru smântână:

2 pachete de frișcă , 1 pachet

de alune

de crema de vanilie


MOD DE PREPARARE:

Cantitatea este suficienta pentru a satisface numarul de matrite. 26. Sticla folosită pentru măsurare este de cca. 200 ml.

Mai întâi, amestecați toate ingredientele cu un mixer, cu excepția albușurilor. Bateți 3 albușuri spumă și amestecați în amestec.

Se pune in forme unse si se coace la 185 grade O/U timp de 10 pana la 15 minute. Lasam prajitura la racit.

De asemenea, foarte gustos:

Batem apoi smântâna de vanilie cu frișca bătută timp de 5 minute până devine ferm, apoi întindeți amestecul pe bază și stropiți cu alune.

Se lasa la racit.

Comentarii