INGREDIENTE NECESARE:
200g zahăr
200g ulei
250g făină 200g
mac nemăcinat
3 gălbenușuri de ou
2 lingurițe de praf de copt
1 ou
3 albușuri
un praf de sare
pentru smântână:
2 pachete de frișcă , 1 pachet
de alune
de crema de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Cantitatea este suficienta pentru a satisface numarul de matrite. 26. Sticla folosită pentru măsurare este de cca. 200 ml.
Mai întâi, amestecați toate ingredientele cu un mixer, cu excepția albușurilor. Bateți 3 albușuri spumă și amestecați în amestec.
Se pune in forme unse si se coace la 185 grade O/U timp de 10 pana la 15 minute. Lasam prajitura la racit.
De asemenea, foarte gustos:
Batem apoi smântâna de vanilie cu frișca bătută timp de 5 minute până devine ferm, apoi întindeți amestecul pe bază și stropiți cu alune.
Se lasa la racit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu