Ingrediente;
3 ouă
1 cană de iaurt
1 deget mai puțin zahăr granulat decât 1 cană
1,5 căni de făină
Puțin mai puțin de jumătate de cană de ulei
1 pachet de praf de copt
1 pachet de vanilie
coajă rasă de jumătate de lămâie
Pentru șerbet;
2,5 cani de zahar
2,5 pahare de apa
3-4 picaturi de suc de lamaie
Garnitura;
Frisca sau frisca
PREGĂTIREA;
Mai întâi pregătim șerbetul. Intr-o cratita se pune zaharul si apa si se fierbe pana da in clocot. După fierbere, se adaugă zeama de lămâie, se mai fierbe încă 10 minute, se stinge aragazul și se lasă șerbetul să se răcească.
Pentru tort se bat ouale, zaharul si vanilia pana devine spumoasa. Adăugați uleiul, iaurtul și coaja de lămâie și continuați să amestecați. La final se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Turnam amestecul intr-o tava pe care am uns-o cu ulei solid.
Așteptați să iasă din cuptor și să se răcească, apoi turnați peste el șerbet rece.
Se lasa cam 2 ore sa absoarba serbetul, apoi se decoreaza cu frisca sau frisca si se serveste.
Mult succes celor care încearcă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu