Reteta de savarine




250 ml apa

125 grame margarina sau unt

150 grame faina tare praf de copt (12-13 grame)
2 lingurite zahar patru oua zahar pudra.


Pentru umplutură:
500 ml lapte,
o budincă de vanilie,
două lingurițe de extract de vanilie,
trei ouă,
6 linguri de zahăr,
4 linguri de smântână,
100 de grame de unt.


Mod de preparare:
Se pune apa, margarina si zaharul la fiert, se amesteca faina cu praful de copt si se lasa aluatul sa se raceasca. Se adauga cate un ou in aluatul rece, batand cu un mixer. Faceți gogoși din aluat (cu o seringă sau cu mâna, cu o lingură, și puteți folosi și o pungă de nailon pe care tăiați un colț) într-o tavă de copt pe care ați pus hârtie de copt.
Asigurați-vă că ați încălzit cuptorul la 25o grade, puneți tava de copt jos la cuptor și coaceți gogoșile la 25o grade timp de 14 minute și apoi la 15o grade încă 2o minute. Nu deschideți cuptorul în timp ce gogoșile se coace. Umpleți gogoșile răcite cu umplutură și stropiți cu zahăr pudră. Umplutura: Bateti ouale si zaharul, adaugati extract de vanilie, budinca de vanilie, agent de ingrosare si 200 ml lapte. Se fierb restul de 300 ml de lapte. Când dă în clocot, adăugați amestecul bătut și fierbeți ca o budincă. Se răcește crema și se bate cu unt. Umpleți gogoșile cu mâna sau cu o seringă. 

Comentarii