Rulada de banane

 


Ingrediente;

4 ouă

Jumătate de pahar de zahăr granulat

Jumătate de pahar de apă caldă

1,5 căni de făină

Pentru cremă;

3 cesti de lapte

1 galbenus de ou

2 linguri de faina

2 linguri de amidon

O jumatate de pahar de zahar granulat

1 pachet de vanilie

1 lingura de unt

1 pachet de frisca

SI MULTE;

1,5 banane


PREGĂTIREA;

Adăugați laptele, zahărul granulat, ouăle, făina și amidonul într-un vas potrivit pentru frișcă și amestecați. Se lasa sa fiarba la foc mediu, amestecand continuu. Opriți aragazul, adăugați untul și vanilia și amestecați.

După ce l-ai lăsat să se răcească prima dată, se acoperă cu folie alimentară. Când ajunge la temperatura camerei, puneți-l la frigider și așteptați să se răcească.

Pentru tort se adauga in bolul de mixare albusuri si putin zahar si se bate.

Adăugați gălbenușurile de ou și zahărul rămas într-un alt bol și bateți. Se adauga apa si faina cernuta si se amesteca. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca.

Turnam amestecul de tort pe care l-am pregatit pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Învelim încet tortul copt cu hârtie de copt într-o cârpă, dar nu prea strâns. Să lăsăm așa 40-45 de minute.

Dupa ce s-a racit crema adaugam frisca si batem. Se intinde pe tort cu o spatula si se adauga banana.

Întindeți crema rămasă pe tort și faceți pe el un model cu o furculiță. Îl puteți decora și servi după cum doriți.

Mult succes celor care încearcă.

Comentarii