Ingrediente;
4 ouă
Jumătate de pahar de zahăr granulat
Jumătate de pahar de apă caldă
1,5 căni de făină
Pentru cremă;
3 cesti de lapte
1 galbenus de ou
2 linguri de faina
2 linguri de amidon
O jumatate de pahar de zahar granulat
1 pachet de vanilie
1 lingura de unt
1 pachet de frisca
SI MULTE;
1,5 banane
PREGĂTIREA;
Adăugați laptele, zahărul granulat, ouăle, făina și amidonul într-un vas potrivit pentru frișcă și amestecați. Se lasa sa fiarba la foc mediu, amestecand continuu. Opriți aragazul, adăugați untul și vanilia și amestecați.
După ce l-ai lăsat să se răcească prima dată, se acoperă cu folie alimentară. Când ajunge la temperatura camerei, puneți-l la frigider și așteptați să se răcească.
Pentru tort se adauga in bolul de mixare albusuri si putin zahar si se bate.
Adăugați gălbenușurile de ou și zahărul rămas într-un alt bol și bateți. Se adauga apa si faina cernuta si se amesteca. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca.
Turnam amestecul de tort pe care l-am pregatit pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Învelim încet tortul copt cu hârtie de copt într-o cârpă, dar nu prea strâns. Să lăsăm așa 40-45 de minute.
Dupa ce s-a racit crema adaugam frisca si batem. Se intinde pe tort cu o spatula si se adauga banana.
Întindeți crema rămasă pe tort și faceți pe el un model cu o furculiță. Îl puteți decora și servi după cum doriți.
Mult succes celor care încearcă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu