Tarta cu portocale si ciocolata

 


INGREDIENTE

3 oua;

380g (3 căni) făină universală;

1 portocală medie;

120 ml (½ cană) lapte;

120 ml (½ cană) ulei vegetal;

180 g (1 cană) zahăr;

16 g (3 ⅓ lingurițe) praf de copt;

putina sare;

80 g (½ cană) chipsuri de ciocolată.


PREPARARE

Tăiați portocalele fără coajă și amestecați-le cu ouăle, laptele și uleiul vegetal folosind un blender de imersie.Când

amestecul este omogen și nu sunt bucăți de portocale, adăugați zahăr, sare, făină și praf de copt.

Se amestecă până la omogenizare.

Amestecați bucățile de ciocolată în aluat.

Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C/350°F timp de 50 de minute.

Cand prajitura s-a racit, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.

Comentarii