INGREDIENTE
Pentru biscuiți:
350 g (2 5/8 căni) făină
80 g (1/2 cană) cacao pudră
16 g praf de copt
6 ouă
1/3 linguriță sare
1 linguriță extract de vanilie
290 g (1 1/3 căni) zahăr
170 ml (3/5 cană) lapte
170 g (3/4 cană) unt (topit)
Pentru crema de ciocolata:
3 galbenusuri de ou
70 ml (1/5 cana) apa
1/2 lingurita extract de vanilie
260 g (3/4 cana) lapte condensat
420 g (1 4/5 cani) unt (inmuiat)
40 g (3 linguri) pudră de cacao
Lapte
300 g gem de caise
METODA
Bateți ouăle, extractul de vanilie, zahărul, laptele și untul topit într-un castron. Cerneți făina, praful de cacao și praful de copt. Transferați pe o tavă de copt și coaceți la 170°C (340°F) timp de 50 de minute.
Într-un alt vas amestecați gălbenușul de ou, apa și extractul de vanilie, amestecați cu laptele condensat și fierbeți la foc mic până se îngroașă.
Într-un alt castron, amestecați untul înmuiat cu pudra de cacao, apoi adăugați amestecul pregătit. Împărțiți tortul în trei straturi, ungeți fiecare strat cu sirop de zahăr și crema pregătită. Se lasa la frigider 3 ore.
Se toarnă peste gemul de caise și se adaugă bucăți de prăjitură mărunțite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu