Tort de ciocolata cu topping de dulceata de caise



INGREDIENTE

Pentru biscuiți:

350 g (2 5/8 căni) făină

80 g (1/2 cană) cacao pudră

16 g praf de copt

6 ouă

1/3 linguriță sare

1 linguriță extract de vanilie

290 g (1 1/3 căni) zahăr

170 ml (3/5 cană) lapte

170 g (3/4 cană) unt (topit)

Pentru crema de ciocolata:

3 galbenusuri de ou

70 ml (1/5 cana) apa

1/2 lingurita extract de vanilie

260 g (3/4 cana) lapte condensat

420 g (1 4/5 cani) unt (inmuiat)

40 g (3 linguri) pudră de cacao

Lapte

300 g gem de caise


METODA

Bateți ouăle, extractul de vanilie, zahărul, laptele și untul topit într-un castron. Cerneți făina, praful de cacao și praful de copt. Transferați pe o tavă de copt și coaceți la 170°C (340°F) timp de 50 de minute.

Într-un alt vas amestecați gălbenușul de ou, apa și extractul de vanilie, amestecați cu laptele condensat și fierbeți la foc mic până se îngroașă.

Într-un alt castron, amestecați untul înmuiat cu pudra de cacao, apoi adăugați amestecul pregătit. Împărțiți tortul în trei straturi, ungeți fiecare strat cu sirop de zahăr și crema pregătită. Se lasa la frigider 3 ore.

Se toarnă peste gemul de caise și se adaugă bucăți de prăjitură mărunțite.

Comentarii