Această rețetă vă va ghida în pregătirea unui tort Snickers delicios acasă. Este un răsfăț dulce care combină prăjitură moale de ciocolată, caramel cremos de unt de arahide, glazură netedă de brânză cremă și topping fin de ciocolată. Perfect pentru oricine iubește clasicul bar Snickers și vrea să se bucure de acele arome de prăjituri de casă. Este distractiv de făcut și chiar mai distractiv de mâncat!
INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRATIT:
3 oua mari
80 grame zahar granulat
Praf de sare
30 ml ulei vegetal neutru
50 ml lapte
80 grame faina universala
20 grame cacao pudra neindulcita
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru stratul de caramel cu arahide:
220 de grame de zahăr granulat
100 de grame de unt nesarat
160 de grame de smântână groasă (30-36% grăsime)
1/2 linguriță de sare
150 de grame de arahide prăjite
Ingrediente pentru glazura cu crema de branza:
400 grame crema de branza, inmuiata
30 grame zahar pudra
1 lingurita extract pur de vanilie
Componente suplimentare:
150 de grame de smântână groasă (33-36% grăsime)
150 de grame de ciocolată cu lapte
30 de grame de ulei vegetal inodor
50 de grame de arahide prăjite, tăiate fin
MOD DE PREPARARE:
Se incinge cuptorul la 180°C. Se unge o tavă de copt cu diametrul de 20 cm și se lasă deoparte.
Intr-un castron mare, batem ouale, zaharul si un praf de sare timp de 10-15 minute pana devin spumoase.
Adăugați treptat ulei vegetal și lapte.
Cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt. Încorporați ușor amestecul de ouă în două reprize pentru a preveni dezumflarea aluatului.
Se toarnă amestecul în tava pregătită și se coace 25-30 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă-l să se răcească.
Pentru Stratul de Caramel cu Arahide:
Topiți zahărul într-o cratiță la foc mediu până devine chihlimbar. Adăugați cu grijă untul, smântâna și sarea. Se amestecă până la omogenizare.
Adăugați alunele prăjite în amestecul de caramel, amestecați bine și lăsați deoparte să se răcească puțin.
Pentru glazura cu crema de branza:
bate crema de branza, zaharul pudra si extractul de vanilie pana se omogenizeaza si crem.
asamblare:
Când prăjitura s-a răcit, întindeți uniform deasupra unt de arahide.
Acoperiți stratul de caramel cu glazură de brânză cremă. Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore sa se fixeze.
Pentru topping de ciocolată:
Topiți ciocolata cu lapte și amestecați cu uleiul vegetal până se omogenizează.
Turnam amestecul de ciocolata peste prajitura racita, spre margini.
Se presara deasupra arahide prajite tocate. Răciți tortul încă 10-15 minute pentru a se întări ciocolata.
Bucurați-vă de prăjitura Snickers decadentă de casă, cu amestecul perfect de glazură de ciocolată, caramel, alune și cremă de unt, care cu siguranță va satisface orice dinte de dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu