Materiale și preparare:
Mai întâi pregătesc siropul.
Gatiti de la punctul de fierbere timp de 5 minute si lasati sa se raceasca.
Eu folosesc un pahar de 200 ml pentru masurat.
600 ml. apă
1 cană de zahăr
3-4 felii de lămâie (poate fi mai multe)
Pentru prăjitură (aluat), se încălzește cuptorul la 200 de grade și se unge tava (ungeți tava cu ulei și făină), măsurați
20x30 și ceva, pot fii mai mare. Cu cât tortul este mai jos, cu atât se coace mai repede.
pentru aluat:
5 oua
1 cana de zahar (dupa reteta a fost prea mult, eu am redus la o cana, dar mai puteti folosi putin)
1 cana de lapte
jumatate de cana de ulei
2 cani de nuci tocate
1 cana de gris de grau
2 cani de faina
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul si adauga toate celelalte ingrediente. Coaceți aproximativ 35 de minute, poate puțin mai mult. Turnați siropul răcit peste prăjitura fierbinte și, dacă doriți, stropiți cu nucă mărunțită. Lasă-l să se absoarbă și bucură-te de deliciosul tort. Dacă vă place mai suculent, faceți mai mult sirop.
Comentarii
Trimiteți un comentariu