Vrei o mulțime de zmeură mare? Pune 2 litri din această nutriție sub fiecare tufiș



 Pentru ca zmeura să producă din abundență, ar trebui să ai grijă de ea încă din martie.

Primăvara, o atenție deosebită trebuie acordată soiului remontant de zmeură.

Datorită acestui lucru, puteți aștepta cu nerăbdare o selecție bogată de fructe gustoase și dulci.

Învață aceste 5 reguli de aur, care sunt recomandate și de portalul facedobra, și nu vei mai putea recolta vara.

Tăiere

Tăierea zmeurii depinde dacă tufa noastră este vară și poartă lăstari de doi ani sau toamnă și poartă zmeură pe lăstari de un an.

Cel mai bine este să tăiați tufișurile după recoltare la sfârșitul toamnei, iarna sau la începutul primăverii, înainte ca tufișul să se trezească.

După fructificare, lăstarii de zmeură de vară de doi ani se usucă rapid.

Imediat după recoltare, le scoatem aproape de pământ.

Lăsați 4-6 lăstari pe fiecare tufă, în timp ce cei mai luxurianți lăstari pot fi scurtați la un unghi față de primul mugur.

Acest lucru ajută planta să se ramifică.

Când lăstarii laterali ating o lungime de 30-40 cm, trebuie tăiați, ceea ce încurajează dezvoltarea altor lăstari și crește de mai multe ori randamentul de zmeură.


Îndepărtarea buruienilor și a frunzelor uscate

Dacă sub tufișuri există buruieni, acestea trebuie îndepărtate și același lucru este valabil și pentru frunzele de anul trecut.

De asemenea, este o idee bună să slăbiți ușor stratul superior de lut.


Aplicarea îngrășămintelor

La începutul primăverii, zmeura trebuie hrănită cu azotat de amoniu (îngrășământ cu azot).

Se dizolvă 1 lingură în 10 litri de apă, se amestecă.

Se toarnă aproximativ 2-3 litri din această soluție pe fiecare rădăcină.

După adăugarea azotatului de amoniu, este bine să stropiți pământul cu cenușă în cantitate de aproximativ o jumătate de cană pe tufă.

Este bogat în nutrienți precum calciu, magneziu și microelemente care sunt necesare plantelor.

În plus, acidifică solul, îi îmbunătățește semnificativ structura și crește absorbția nutrienților și a apei.

Reduce solubilitatea pentru plante a elementelor dăunătoare - aluminiu și mangan - datorită cărora imunizează plantele și suprimă bolile infecțioase. În plus, stimulează creșterea materiei verzi, ajută la prelungirea înfloririi și crește recolta.

În plus, puteți utiliza îngrășământ mineral-organic universal (2 PL) și puteți slăbi solul din jurul tufișurilor.

Puteți folosi și o soluție 1:10 de bălegar de vacă.


Mulcirea

După fertilizare, solul din jurul tufișului ar trebui să fie mulcit cu compost amestecat cu humus.

În acest fel, vei păstra umezeala mai mult timp.


Tratamentul cu fungicide

După aplicarea îngrășămintelor și mulcirea solului sub tufișuri, acestea trebuie tratate cu un fungicid pe bază de compuși de cupru.

De asemenea, este necesar să stropiți pământul sub zmeură.

Aceste măsuri te vor ajuta să obții o recoltă bună de zmeură, fructele vor fi mari, dulci, sănătoase și abundente.


Mai nutriția tufelor de zmeură

Vă voi sfătui de rețeta mea dovedită pe care o folosesc în fiecare an și ne bucurăm mereu de o recoltă bogată și sănătoasă, fără chimicale.

Avem nevoie de:

100 g de drojdie proaspătă sau 30 g de drojdie uscată.

100 g zahăr

abordare:

dizolvați drojdia în apă călduță împreună cu zahărul și amestecați bine.

Îl punem într-un loc cald (de exemplu pe un pervaz) timp de 2 zile.

Amestecați regulat în această perioadă.

Diluăm în proporție de 1:10 și turnăm 5 litri de lichid sub fiecare tufiș.

Nu uitați întotdeauna să amestecați bine înainte de utilizare.

Această hrănire, pe lângă nutrienții importanți, activează și microorganismele necesare din sol, care acționează în sprijinul creșterii sănătoase a tufelor de zmeură.

La 1 saptamana dupa aceasta fertilizare, fac un alt pansament pentru a suplimenta azotul folosind cenusa de lemn.

Se dizolvă 600 g de cenușă în 10 litri de apă și se toarnă puțină apă peste ea.

Combinația dintre aceste două hrăniri va oferi zmeurii toți nutrienții necesari, oligoelemente și substanțele de care au nevoie pentru creșterea sănătoasă și formarea fructelor.

Comentarii