Costă puțin, iar gustul este de parcă ar fi fost făcută în cea mai exclusivistă patiserie Am fost surprinși când am dat peste această rețetă:
Necesar:
5 oua;
5 linguri de zahar;
5 linguri de faina;
2 linguri de cacao;
1 praf de copt;
500 ml lapte.
Pentru topping:
250g zahar si
500ml apa,
zahar vanilat.
Pentru umplutura:
500 ml lapte,
5 linguri faina,
100 g zahar,
1 zahar vanilat.
Mod de preparare:
Bateti 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, adaugati 5 galbenusuri, 5 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praful de copt. Se unge tava si se coace crusta. Se toarnă crusta fiartă peste siropul fiert din 250 g zahăr, 500 ml apă și 1 zahăr vanilat. Se tine la cald si se lasa la racit in tava.
Umplutura:
Gatiti smantana alba din 0,5 l lapte, 5 linguri de faina, 100 g zahar si 1 zahar vanilat. Cand se raceste, adauga 250 g de unt amestecat cu 1 lingura de zahar pudra. Turnați umplutura albă peste crustă. Peste umplutura alba se toarna 3 batoane de ciocolata topita cu putin unt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu