DE CE AVEM NEVOIE?
Pentru aluat:
1 1/2 cană făină universală
1 linguriță drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță sare
1 ou întreg
1/2 cană lapte fierbinte
2 linguri unt
Pentru acoperire și umplutură:
2 linguri de ceață tocată
1 lingură de pătrunjel tocat
2 catei de usturoi
1 lingurita de zahar
1 galbenus de ou
2 linguri de unt la temperatura camerei
150 g branza/mozzarella
MOD DE PREPARARE:
Se adauga toate ingredientele enumerate in faina cu exceptia untului si se framanta aluatul. La început va fi moale și puțin lipicioasă, dar se va întări frumos după 5 minute. Se adauga untul inmuiat si se framanta pana se absoarbe si aluatul este omogen.
Modelați-o într-o bilă și puneți-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se acoperă cu un prosop și se lasă la fermentat 30-45 de minute.
Între timp, pregătiți tartina: amestecați toate ingredientele până obțineți o tartine fină, omogenă.
Tăiați brânza fâșii.
Întindeți aluatul crescut cu mâinile până obțineți o crustă groasă ca o pizza.
Tăiați suprafața în cuburi și acoperiți cu sosul de usturoi și unt preparat.
Puneți batoanele de brânză în fante și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. Se pune apoi painea in cuptorul incins si se coace la 180 de grade timp de 12-15 minute, sau pana se rumeneste dupa dorinta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu