Ingrediente:
8 oua
20 linguri zahar
100 nuci de cocos
150 g biscuiti macinati
3 linguri faina
150 g ciocolata
200 g margarina sau unt
2 foi de napolitane
Glazura:
150 g ciocolata
3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Bateți 4 albușuri spumă cu 6 linguri de zahăr.
Adăugați 1 lingură de făină și biscuiți măcinați, apoi amestecați totul.
Așezați napolitana pe tava de copt, apoi întindeți-o cu acest amestec și întindeți-o.
Coaceți timp de 13 minute, iar în timp ce crusta se coace, faceți a doua.
Bateți 4 albușuri cu 6 linguri de zahăr într-o spumă tare, apoi adăugați nuca de cocos și 2 linguri de făină.
Combinați totul, apoi întindeți a doua foaie de napolitană.
Scoateți prima foaie coptă, iar pe a doua o puneți imediat la copt.
Într-o cratiță mică, bate bine gălbenușurile și 8 linguri de zahăr.
Pune tigaia mai mica peste cea mai mare cu apa, cam 2 cm.
Din momentul in care apa fierbe, se fierbe 10 minute amestecand, apoi se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Se ia de pe foc la racit, amestecand din cand in cand.
Bateți untul sau margarina înmuiate până devine spumos, apoi adăugați umplutura de ciocolată și bateți totul.
Intindeti umplutura de ciocolata pe prima crusta de biscuiti, apoi acoperiti cu a doua crusta de cocos, pe care o veti intoarce cu susul in jos.
Puneți o tigaie peste ea și puneți puțină greutate în tavă pentru a aplatiza napolitana.
Topiți ciocolata pentru glazură la foc foarte mic pe aragaz sau la microunde cu 3-4 linguri de ulei și turnați-o peste foaia de napolitană.
Lasam totul sa se raceasca bine, apoi taiem si servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu