Crusta: (masura este o cana de 2 dcl)
- 2 cani de iaurt (plata)
- 1 cana de faina de cocos
- 1 cana de zahar
- 1 cana de gris de grau
- 1 praf de copt
Topping pentru crusta
- 3 dcl apa
- 4 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Umplutura :
- 1 l lapte
- 3 budinci de vanilie
- zahar dupa gust
- frisca sau frisca dulce
Mod de preparare:
Mai intai gatiti dressingul, adaugati apa si zaharul si cand zaharul se dizolva, lasati dressingul sa se raceasca. Pentru crusta, batem toate ingredientele in ordine cu un blender obisnuit pana se omogenizeaza si turnam intr-o tava de copt 21×30 unsa si tapata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 180 pentru aproximativ 20 de minute.
În timp ce se coace crusta, gătiți budinca în lapte, adăugați cât de mult zahăr doriți dulce. Toarna pansamentul racit peste crusta fierbinte imediat dupa ce l-ai scos din cuptor, asteapta cateva minute sa se absoarba, apoi toarna budinca fierbinte peste crusta. Cand prajitura s-a racit, batem glazura sau smantana dulce si intindem si savurati :).
Servire:
Această prăjitură se face în decurs de o jumătate de oră, este foarte gustoasă și practică, pentru că poți oricând să schimbi budincile după cum dorești și să obții mereu o prăjitură nouă ).
Comentarii
Trimiteți un comentariu