Ingrediente
Pentru aluat
250 g unt
170 ml lapte
3 linguri iaurt natural
80 g zahar
1 ou
putina sare
1 cub drojdie proaspata
1 pachet praf de copt
650 g faina
Pentru acoperire
120 g unt
4 mere
1 pachet zahar vanilat
Pentru decor
Zahăr după dorință
20 g de scorțișoară
preparare
Iată cum se prepară drojdia pentru rulouri cu mere. Pentru a face acest lucru, luați aproximativ o linguriță de zahăr și dizolvați-o în lapte călduț împreună cu drojdia.
Acum amestecați untul, zahărul și sarea, adăugați oul și amestecați în iaurt.
Se amestecă apoi făina cu praful de copt și se frământă alternativ cu drojdia și laptele.
Frământați din nou aluatul cu mâinile până devine neted și elastic, apoi puneți-l într-un recipient acoperit într-un loc cald. Lasă-l să stea timp de 50 de minute.
Acum spălați merele, curățați-le de coajă, tăiați miezul și tăiați-le în cuburi mici.
Întindeți aluatul cu un sucitor pe o suprafață de lucru cu făină. Încinge cuptorul la cca 200 °C/U.
Apoi se topește untul și se întinde peste aluat. Untul rămas este folosit pentru decorarea ulterioară. Apoi întindeți cuburile de mere peste aluat și stropiți uniform cu zahăr vanilat. Pur și simplu gustă raiul!
Acum asezati feliile putin distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti aproximativ 15-20 de minute. După aceea, rulourile cu mere ar trebui să se răcească complet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu