Salata verde, in general, este deosebit de nepotrivită pentru congelare . Congelarea salatei proaspete pentru salate este o idee proastă, deoarece cristalele de gheață se vor forma și vor deteriora celulele plantei. Soiurile de salată verde cu frunze mai groase, cum ar fi Romana totusi, isi pastreaza cat de cat textura dupa decongelare.
Salata verde cultivată în gradina se poate descurca mai bine atunci când este congelată, deoarece nu a fost supusă transportului și depozitării.
Dacă trebuie să înghețați salata verde pentru gătit, urmați acești pași:
Scoateți și spălați frunzele și tăiați bazele frunzelor.
Uscați ușor frunzele cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă.
Puneți frunzele uscate în pungi de congelare, eliminând cât mai mult aer înainte de sigilare.
Păstrați pungile sigilate în congelator timp de până la șase luni.
Daca doriti sa pastrati salata pentru preparate, cu ar fi pentru ciorbe, atunci se se spala si se opareste 2-3 minute in apa fiarta. Se scoate in apa rece, se lsa sa se scurga bine, se pune in pungi sau caserole si apoi se pun la congelator.
Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu