Ingrediente:
150 g zahăr,
150 g unt,
200 g ciocolată,
10 ouă,
150 g făină tare,
300 g gem de caise,
puțin acid citric
Glazură:
250 g ciocolată de gătit rasă,
120 g unt de prăjitură
Mod de preparare:
Din 10 oua se separa galbenusurile intr-un loc si albusurile in celalalt. Se amestecă gălbenușurile și apoi se adaugă untul topit și ciocolata la foc mic. După ce l-ați amestecat timp de 2-3 minute, adăugați treptat făina și albușurile în amestec. După ce am amestecat totul, turnați amestecul în formă. Coaceți crusta la o temperatură de aproximativ 180 °C timp de aproximativ o jumătate de oră. După ce crusta este coptă, tăiați-o în două părți, astfel încât să obțineți două cruste. Ungeți partea inferioară a crustei cu marmeladă caldă, amestecată cu suc de lămâie. Așezați a doua crustă și ungeți-o cu același amestec.
Glazura:
Topiți untul la foc mic și turnați-l peste ciocolata de gătit mărunțită. Amestecați totul bine până obțineți o masă netedă. Acoperiți tortul cu glazură și lăsați-l să se răcească.
Comentarii
Trimiteți un comentariu