INGREDIENTE NECESARE:
400ml apa
1 ou
30g. drojdie
1 lingurita zahar
2-3 linguri faina
1 lingura unt, margarina sau grasime
350-400 grame. făină de porumb
300g. Făină de grâu + 200g pentru stropire
250 grame. Unt, margarină sau grăsime
200-250 de grame. brânză
2 ouă
MOD DE PREPARARE:
Se adauga drojdia, ouale, zaharul, o lingura de unt si 2 linguri de faina de grau in apa calduta. Adaugam faina de porumb si framantam aluatul. Adaugati faina de grau si framantati un aluat ferm. Adăugați sare și frământați aluatul cu mâinile.
Împărțiți aluatul în 3 până la 4 părți și întindeți-l cât mai subțire. Se acopera cu unt si se lasa sa stea. Faceți același lucru cu toți tăițeii. Separați un tăiței și puneți-l într-o tavă de copt, stropiți-l cu brânză rasă, apoi adăugați încă un tăiței și așa mai departe până când rămâneți fără ingrediente. Deasupra se aseaza branza si 2 oua batute si se toarna felii. Se introduce in cuptorul incalzit la 200 de grade si se coace aproximativ o jumatate de ora. Mănâncă cald.
Vezi metoda detaliată de preparare în videoclipul de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu