Cartofi umpluti cu carne tocata si branza

 


CARTOFI UMPLUȚI CU CARNE ȘI BRÂNZĂ...O Masă Delicioasă Și Copioasă Perfectă Pentru Cine În Familie Sau Pentru Distracția Invitaților.

Acești cartofi umpluți cu carne și brânză sunt o masă delicioasă și copioasă, perfectă pentru cine în familie sau pentru distracția oaspeților. Combinația de cartofi copți cremosi, umplutură de carne sărată și brânză topită creează un fel de mâncare irezistibil, care este atât satisfăcător, cât și atrăgător vizual.

Timp de preparare:

Preparare: 20 minute

Gatire: 1 ora 20 minute

Total: 1 ora 40 minute


Ingrediente:

Pentru cartofi:

3 cartofi mari (aproximativ 1 kg)

250 g branza mozzarella tocata

2-3 praf de sare

2-3 linguri ulei vegetal


Pentru umplutura de carne:

1 ceapa medie, tocata

2 linguri ulei vegetal

1 lingura usturoi ras

500 g carne tocata (vita sau porc)

1 ardei rosu, tocat marunt

1 ardei verde, tocat marunt

1 lingurita sare

1/2 lingurita boia

1/2 lingurite de piper negru

1/2 lingurita de ghimbir pudra

1/2 lingurita de turmeric

2 linguri de patrunjel tocat

3 linguri de sos de rosii

1 lingurita de cimbru sau oregano (optional)

150 g de branza mozzarella tocata


PREPARARE:

1. Pregătiți cartofii:

Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F).

Spălați bine cartofii și uscați-i. Înțepăți-le de câteva ori cu o furculiță pentru a elibera aburul în timpul gătirii.

Ungeți cartofii cu ulei vegetal și puțină sare, apoi înfășurați fiecare cartof în folie.

Dați cartofii la cuptor și coaceți aproximativ 45-60 de minute, sau până când sunt fragezi când sunt străpunși cu o furculiță.


2. Faceți umplutura de carne:

În timp ce cartofii se copt, încălziți 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu.

Adăugați ceapa tocată și căliți până devine translucid. Se amestecă usturoiul ras și se fierbe încă un minut.

Adăugați carnea tocată în tigaie, rupând-o cu o spatulă. Gatiti pana cand carnea devine maro aurie.

Se amestecă ardei roșu și verde tocat, sare, boia de ardei, piper negru, pudră de ghimbir, turmeric și sos de roșii. Gatiti 5-7 minute pana cand legumele sunt moi.

Se adaugă pătrunjelul tocat și cimbrul sau oregano dacă se folosește. Se ia de pe foc.


3. Asamblați cartofii umpluți:

Când cartofii sunt fierți și s-au răcit suficient pentru a fi manipulați, tăiați-i în jumătate pe lungime.

Scoateți cea mai mare parte a pulpei cartofului, lăsând un strat subțire atașat de coajă pentru a menține structura.

Se amestecă pulpa îndepărtată a cartofului cu umplutura de carne și jumătate din brânză mozzarella mărunțită.

Puneți umplutura înapoi în coaja cartofului cu o lingură, umpluți-o ușor.


4. Coaceți cartofii umpluți:

Acoperiți fiecare cartof umplut cu restul de brânză mozzarella rasă.

Se dau cartofii umpluti la cuptor (fara folie) si se mai coace inca 15-20 de minute, sau pana cand branza se topeste si se rumeneste.


5. Se serveste:

se servesc cartofii umpluti fierbinti, se orneaza cu patrunjel daca se doreste.

Comentarii