Chifle de casa - moi si pufoase



 Ingrediente pentru patiserie:

500 ml (2 cani) lapte caldut

7 grame (1 1/2 lingurita) drojdie uscata

100 g (0,5 cani) zahar brun

60 ml (0,3 cani) ulei

1 lingura otet

1 lingurita sare

2 oua

750 g ( 6 căni) făină

50 g (0,2 căni) unt


strat de patiserie:

1 galbenus de ou + 15 ml (1 lingura) lapte

20 g seminte de susan


CUM SE FACE PUTEREA?

Turnați laptele cald într-un recipient adânc, apoi adăugați zahărul și drojdia, amestecați, acoperiți și lăsați-l să stea 15 minute. Se adauga apoi uleiul, otetul, sarea, ouale, se amesteca totul si se adauga treptat faina. Frământați un aluat fin, lipicios, apoi adăugați cuburi de unt înmuiate și frământați cu aluatul.

Acoperiți și lăsați aluatul timp de 2 ore.

Împărțiți aluatul în 9 părți a câte 170 g fiecare. Asezam bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cand ati aranjat toate bilutele, acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati-le sa se odihneasca 30 de minute.

Se amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură de lapte, se rulează într-o bilă și se stropește cu semințe de susan.

Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.

Comentarii